Naslovna  |  BIZnisINFO  |  PKS: 15 kompanija u trci za najodgovornije u poslovanju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

BIZnisINFO

10. 05. 2019.

Izvor: Tanjug

PKS: 15 kompanija u trci za najodgovornije u poslovanju

Žiri Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorde Vajfert“ izabrao je, na drugom sastanku, 15 finalista koji će se nadmetati za ovo prestižno priznaje, koje dodeljuje Privredna komora Srbije.

Nagrada se dodeljuje u tri kategorije – velika privredna društva, srednja privredna društva i mikro/mala privredna društva, a proglašenje pobednika i svečano uručenje priznanja biće održano 24. maja u PKS.

Članovi stručnog žirija, kako se navodi u saopštenju PKS, glasali su o izboru po pet privrednih društava u sve tri kategorije na osnovu izveštaja nakon poseta 36 kompanija koje su se plasirale u drugi krug, procene projekata društveno odgovornog poslovanja i utiska o kandidatima.

Finalisti u kategoriji velikih privrednih društava su: DM Drogerie Markt Beograd, Metalac Gornji Milanovac, NIS Novi Sad, Tarket Bačka Palanka i Telekom Srbija.

U kategoriji srednjih privrednih društava finalisti su: Bosis Valjevo, Manpower Beograd, Specijalna bolnica Čigota Zlatibor, Telegroup Beograd, i Vega IT Sourcing Novi Sad.

U finale u kategoriji malih/mikro firmi plasirali su se GSK Beograd, Infostud 3 Subotica, Neofyton Novi Sad, Novitet Žitkovac i Omladinski edukativni centar Niš.
Kompanije koje su ušle u finalnu fazu takmičenja predstaviće se članovima žirija na trećem sastanku 15. maja 2019. kada će biti utvrđen konačan rang od 1. do 5. mesta u sve tri kategorije.
U sastavu žirija su predstavnici PKS, Ministarstva privrede, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva zaštite životne sredine, Javnog medijskog servisa Srbije i civilnog sektora.
Nacionalnu Nagradu za društveno odgovorno poslovanje PKS dodeljuje, tradicionalno, od 2007. godine. U sedmom ciklusu ukupno je pristiglo 50 prijava na konkurs, koji je bio otvoren za sva privredna društva od 15. januara do 27. februara 2019. godine.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza