Naslovna  |  Region  |  Čačak  |  Čačak: Održana stručna radionica "Slika dece u medijima - zloupotreba i zaštita"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

10. 11. 2016. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Održana stručna radionica "Slika dece u medijima - zloupotreba i zaštita"

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku, danas je održana stručna radionica "Slika dece u medijima - zloupotreba i zaštita". Organizator radionice je preduzeće za medije i konsalting MEDIA TEAM LEADER CK d.o.o., u čijem sastavu posluje Informativni portal zapadne Srbije ObjektivNo.1.

Radionici su  prisustvovali budući novinari, talentovani učenici OŠ "Tanasko Rajić"  i profesorka Nataša Turuntaš, članovi novinarske sekcije i redakcije školskog lista "Nova iskra". Ovaj list je proglašen za najbolji školski list u Srbiji. 

 

 

 

Prisutni su bili i Vladan Milić, pomoćnik gradonačelnika za društvene delatnosti koji je govorio o tome na koji način lokalna samouprava može da podrži učenike sa najboljim rezultatima kako bi se među mladima profilisali pravi uzori. U radu su aktivno učestvovali i predstavnici civilnog sektora iz NVO "Centar za monitoring i aktivizam"(CEMA) i Unije mladih Čačka, kao i novinari lokalnih medija.

Cilj ovog projekta  je unapređenje profesionalnih i etičkih standarda lokalnih medija, obrazovnih institucija i civilnog društva  u izveštavanju o temama u kojima se govori o deci.

 

 

 

Predavači su bili Mr Gordana Stamenković, dugogodišnji novinar i urednik obrazovnih emisija na RTS-u i RTV,  doktorantkinja na Univerzitetu ''Tor Vergata'' u Rimu na temu ''Čovek - medij'', koja je  kroz analizu slučaja upoznala učesnike radionice sa etičkim i profesionalnim standardima prilikom izveštavanja o deci. O psihološkim posledicama zloupotrebe dece u medijima i medijskim uzorima govorila je Katarina Dunjić - Mandić, psihološkinja. Moderator radionice je Svetlana Kojanović, autorka projekta.

 

 

 

Preduzeće za medije i konsalting MEDIA TEAM LEADER CK d.o.o., je na ovogodišnjem konkursu grada Čačka  za sufinansiranje projekata iz oblasti informisanja  dobilo podršku za održavanje ove stručne radionice.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

14.11.

2016.

anonymous [neregistrovani] u 12:24

Tako treba!!!

Gospođo Kojanović, Vaši predavači i Vi, pokažite ovom gradu šta je informisanje.Gašenjem TV Čačak sve su ugasili.Ahh, zaboravismo tu je velikan novinarstva Gvozden Nikolić!!!Sve pohvale!

Odgovori

Ostavi komentar