Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

12. 11. 2017.

Autor: ObjektivNo1/Epicentarpress

Obradović: Pozivamo opoziciju na zajedničku borbu za slobodne izbore

Predlog zajedničkih zahteva opozicije za oslobađanje medija u Srbiji prema rečima Boška Obradovića, upućen je: Demokratskoj stranci, DSS-u, Zdravoj Srbiji, Novoj stranci, Pokretu slobodnih građana, Pokretu Dosta je bilo, Pokretu za Preokret, Narodnoj stranci, SDS-u, Levici Srbije i Istočnoj alternativi.

- "Odgovore očekujemo tokom nastupajućeg vikenda", saopštio je Boško Obradović, lider Dveri na konferenciji za novinare u Čačku.

- U Srbiji vlada medijski mrak i cenzura, a vodeći mediji kako na republičkom tako i na lokalnom nivou gotovo u potpunosti su zatvoreni za glas opozicije. Uloga REM-a koji ćuti na sve oblike medijske neravnopravnosti je u najmanju ruku skandalozna. Posebno je problematična uređivačka politika i informativni program javnih medijskih servisa koji bi morali da omoguće debate i javno sučeljavanje različitih političkih programa vlasti i opozicije.

S obzirom da nema slobodnih izbora bez slobodnih medija, kao preduslov za fer i poštene izborne uslove zahtevamo:

1. Obavezne TV debate između vlasti i opozicije svako veče tokom radne nedelje na javnim medijskim servisima RTS i RTV.
2. Ostavke svih članova REM-a i izbor novog sastava ovog državnog regulatornog tela za elektronske medije koji bi bio spreman da radi svoj posao.
3. Ukidanje nacionalne frekvencije TV PINK kao partijske televizije SNS zbog zloupotrebe javnog dobra u svrhe partijske propagande vladajuće stranke.
4. Formiranje Nadzornog odbora Narodne skupštine Republike Srbije za praćenje sprovođenja i zaštitu pravilnosti izbornog procesa.
5. Otvaranje TV Studio B za gostovanje predstavnika opozicije u Beogradu, kao i obaveza svih privatizovanih lokalnih medija od strane ljudi bliskih SNS da oslobode informativni program i za glas opozicije na lokalnom nivou.

- "Pozivamo sve opoziciono orijentisane političke stranke, grupe građana i javne ličnosti na dogovor oko zajedničkog nastupa po pitanju obezbeđivanja fer i poštenih izbornih uslova, a pre svega o zajedničkoj borbi za omogućavanje slobode medija bez koje neće biti slobodnih izbora", dodao je na kraju obraćanja medijima Obradović.

 

Izvor: Saopštenje Informativne službe GO Dveri u Čačku, Epicentar press

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza