Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

21. 11. 2019.

Autor: ObjektivNo1

PERCEPCIJA ŽENA SA INVALIDITETOM O KORUPCIJI NA LOKALNOM NIVOU

Centar za monitoring i aktivizam - CEMA, u okviru projekta ''Građanski nadzor lokalne vlasti u Čačak'', koji je podržan od Evropske zadužbine za demokratiju, vrši istraživanje o percepciji građana/ki o korupciji na lokalnom nivou.

U okviru orjentacionog istraživanje ispitali smo percepciju korupcije među najosetljivom i najmarginalizovanijom dvostruko diskriminisanom društvenom kategorijom (na osnovu pola i invaliditeta): žena sa invaliditetom. Prilikom izrade Strategije i Akcionog plana za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom do 2020. godine uzeta su u obzir Zaključna zapažanja i preporuke Komiteta UN za prava osoba sa invaliditetom u vezi sa uklanjanjem prepreka sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću u različitim oblicima društvenog života, a naročito u oblastima koje doprinose izjednačavanju mogućnosti kao što su obrazovanje, zdravstvo, zapošljavanje i sl., a upravo su to oblasti u kojima je, na osnovu sprovedenih istraživanja, percepcija građana/ki o prisutnosti korupcije najviše izražena.

Uzorak je sačinjen od 23 ispitanice grada Čačka, žena sa različitim oblicima invaliditeta iz svih udruženja registrovanih na teritoriji grada Čačka (Udruženje paraplegičara – Čačak, Udruženje gluvih i nagluvih, Udruženje slepih i slabovidih, CLIL– Čačak, Diabetes Mellitus). U analizu su uključena 23 validna upitnika.

Kako je najavljeno, Na ovom portalu će sukcesivno objavljivati delove istraživanja, a krajem godine i finalnu verziju. Rezultate orijentacionog istraživanja o percepciji korupcije žena sa invaliditetom, u pdf formatu, možete preuzeti na ovom linku:  https://www.cema.rs/docs/1574332974-ORJENTACIONO%20ISTRA%C5%BDIVANJE%20-%20%C5%BDENE%20SA%20INVALIDITETOM.pdf

 

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza