Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

10. 01. 2020.

Izvor: Tanjug

Sabor frulaša u Prislonici jedan od dobitnika 56. Vukove nagrade

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije donela je danas odluku ko će biti dobitnici Vukove nagrade koja se 56. put dodeljuje za naročite rezultate ostvarene u stvaralačkom radu na širenju kulture, obrazovanja i nauke u Srbiji i na srpskom kulturnom prostoru.

Na spisku od 10 dobitnika su Radoslav Zelenović, slikar Dragan Martinović Martin, kustos Jelena Borović Dimić, kao i književnik Miloš Janković.

Takođe, Vukovu nagradu dobili su i književnik Duško M. Petrović, pedagog i scenarista Miroslav Mika Aleksić, te bibliotekar Jasmina Ninkov i kompozitor i voditelj Minja Subota.

Na spisku su i dramska umetnica Gordana Đurđević Dimić i slikarka Slobodanka Rakić Šefer.

Na predlog žirija za dodeljivanje Vukove nagrade, Izvršni odbor Kulturno-prosvetne zajednice Srbije doneo je jednoglasnu Odluku da dobitnici Izuzetne Vukove nagrade za 2019. godinu budu književnik Đorđe Sladoja, zatim Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Stevan Mokranjac“ iz Požarevca, kao i sabor frulaša „Oj Moravo“ iz Prislonice i OŠ „Branko Radičević“ iz Stapara. 

O nagrađenima je odlučivao žiri u sastavu prof. dr Darko Tanasković, filolog orijentalista, predsednik, Živorad Ajdačić, reditelj, dramski pisac, prof. Milovan Vitezović, književnik, Zoran Gutović, izdavač, prof. dr Uroš Dojčinović, muzički umetnik, Bora Dugić, muzički umetnik, Selimir Radulović, književnik, prof. dr Elizabeta Ristanović, profesor VMA, Radovan Trnavac Mića, slikar.

Nagrade će biti uručene početkom februara meseca u Predsedništvu Srbije.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza