Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

24. 12. 2012. Čačak

Autor: ObjektivNo1. - D.Ilić Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Raspisan konkurs za dodelu sredstava u poljoprivredi

Komisija za dodelu podsticajnih sredstava u poljoprivredi u Čačku, raspisala je konkurs za dodelu sredstava za kupovinu voćnih sadnica, objavljeno je na zvaničnoj prezentaciji grada Čačka.

Sredstva za podsticanje razvoja poljoprivrede su direktna i bespovratna i koriste se za finansijsku podršku poljoprivrednim proizvođačima za kupovinu voćnih sadnica. 

Pravo na finansijsku podršku, imaju nosioci ili članovi poljoprivrednog gazdinstva sa prebivalištem na teritoriji grada Čačka. Neophodno je da su upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava po osnovu prava svojine odnosno zakupa poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi na teritoriji grada Čačka i na kome obavljaju poljoprivrednu proizvodnju.

Iznos sredstava koji se odobrava za kupovinu voćnih sadnica je do 50.000 dinara po jednom zahtevu, a uračunat je i porez na dohodak građana.

Uz zahtev za ostvarivanje prava na finansijsku podršku, zainteresovani poljoprivrednici treba da dostave popunjen konkursni obrazac sa obaveznim potpisom podnosioca, potvrdu o aktivnom statusu gazdinstva, dokaz o postojanju namenskog računa kod banke za registrovano poljoprivredno gazdinstvo, fiskalni račun sa fakturom, druge dokaze koje utvrdi Komisija kao uslov za dodelu finansijske podrške.

Korisnici sredstava su u obavezi da namenski troše sredstva i u slučaju nenamaenskog korišćenja, poljoprivrednici će morati da vrate dodeljene subvencije.

Rok za podnošenje prijava sa pratećom dokumentacijom je 3 dana, od dana objavljivanja konkursa na vebsajtu Grada Čačka.

Neophodni obrasci se mogu dobiti u kancelariji 108 Gradske uprave za lokalni ekonomski razvoj grada Čačka.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza