Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

03. 06. 2014. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Čačak: Na FTN održan naučni skup "TIO 2014"

Proteklog vikenda na Fakultetu tehničkih nauka u Čačkuodržan je 5. Naučno- stručni skup sa međunarodnim učešćem „Tehnika i informatika u obrazovanju- TIO 2014“.

Konferenciju je svečano otvorio dekan FTN Jeroslav Živanić, a u ime Programskog i Organizacionog odbora prisutnima se obratio predsednik Programskog odbora Konferencije prof. dr Živadin Micić, koji je tom prilikom uručio prof. dr Draganu Goluboviću plaketu zahvalnosti za višedecenijsku popularizaciju i razvoj nastave iz oblasti tehnike i informatike.

 

I ovoga puta, na skupu su se okupili eksperti, naučni i stručni radnici iz Srbije i inostranstva, koji su u cilju unapređivanja obrazovanja iz oblasti tehnike i informatike u okviru sekcija i okruglih stolova razmenjivali znanja i iskustva, važna za sve obrazovne nivoe. Tema Konferencije bila je identifikacija problema u nastavi tehnike, istraživanje uzroka i pronalaženje načina da se ti problemi reše od nivoa predškolskog do fakultetskog obrazovanja. Prikazom i analitičkog osvrta na stanje obrazovanja u ovoj oblasti ukazano je na neophodnost promena i stalnog usavršavanja nastavnih planova i programa, poboljšanja udžbenika i drugih nastavnih sredstava, mogućnost korišćenja multimedijalnih i drugih sredstava kao i stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju.

Radni deo skupa počeo je plenarnim izlaganjima u okviru kojih je rukovodilac TEMPUS projekta „NeReLa“ dr Radojka Krneta, vanr. prof. na FTN, pored ostalog, predstavila aktivnosti koje su usmerene na izgradnju mreže udaljenih laboratorija za jačanje saradnje univerziteta i srednjih stručnih škola. Cilj projekta je unapređivanje inženjerskih studija u Srbiji uvođenjem u nastavu daljinskih eksperimenata, kao i jačanje saradnje univerziteta i srednjih stručnih škola kroz obuke nastavnika iz škola za primenu daljinskih eksperimenata u nastavi.

 


Organizator Konferencije „TIO 2014“ je Fakultet tehničkih nauka u Čačku uz suorganizaciju Univerziteta u Kragujevcu-Tempus projekta „NeReLa“, Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina, Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju- Čačak, kao i udruženja koja se bave tehničkim obrazovanjem. Pokrovitelji skupa su republičko Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Univerzitet u Kragujevcu.

Nema komentara.

Ostavi komentar