Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Čačak

12. 02. 2015. Čačak

Izvor: ObjektivNo1.

Gradsko veće Čačak: Za zapošljavanje izdvojeno 30 miliona dinara

Na danas održanoj sednici Gradskog veća usvojen je predloženi Akcioni plan zapošljavanja grada Čačka za 2015.godinu.

Za realizaciju mera koje  će omogućiti zapošljavanje  nezaposlenih lica iz budžeta grada izdvojeno je 30 miliona dinara. Samozapošljavanje I javni rad su mere koje će ove godine sufinnasirati grad. Za program samozapošljavanje  predvidjeno je da 8 miliona dinara izdvoji grad , dok se iz republičkog budžeta očekuje dodatnih 7 miliona.Za javne radove  iz grdakog budžeta   planirano je 5 miliona dinara , dok će republika obezbediti 4 muliona dinara , rekao je Milan Bojović , pomoćnik  gradonačelnika, I dodao da će najviše novca  lokalna samouprava  izdvojiti  za otvaranje novih radnih  mesta,ukupno 17 miliona dinara, odnosno po 200 hiljada dinara  za  lica sa evidencije NSZ. Obaveza poslodavca je da  ta lica  zasnuju radni  odnos  najmanje dve godine, objašnjava Bojović.

Gradsko veće donelo je  rešenja  o dodeli  novčane pomoći za  saniranje štete na poljoprivredi  nastaloj kao posledica aprilskih poplava i grada  na teritoriji grada Čačka. Bespovratnu pomoć dobiće 196  domaćinstava. Sredstva  je obezbedila Vlada  republike Srbije u iznosu od 4 miliona  120 hiljada dinara.

 

Na sednici  Gradskog  veća  prihvaćena  je predložena odluka   o utvrđivanju  dopinosa za uredjivanje građevinskog zemljišta. Novi Zakon o izgradnji  objekata predviđa oslobadjanje  od naknade odnosno  po novom doprinosa za uredjenje  gradjevinskog  zemljišta sve javne objekte, proizvodne i skladišne. Ta će odluka stupiti na snagu  od 1.marta. Iako predstavlja  podsticaj za investiture  da  zapošljavaju  nezaposlena lica ona  će značajno umanjiti sopstvene prihode JP Gradac  imajući u vidu  da je  Gradac prošle godine ostao bez još jednog prihoda, odnosno bez naknade za korišćenje gradjevinskog zemljišta, kaže direktor Nebojša Jovanović

Povodom protesta korisnika tezgi  na  Zelenoj  pijaci u Čačku direktor  JKP Komunalac Ljubomir Sikora članovima  Gradskog veća  pokušao je da  objasni zbog čega se pobunilo  77   poljoprivrednih proizvođača. On je istakao  da  poljoprivrednici  plaćaju tezge po dva osnova, kao zakupci  ili kao korisnici  rezervacija. Svi se moraju   pridržavati sanitano tehničkih uslova koji su propisani Pravilnikom, a koji je doneo ZZJZ. Devetog februara  su se pobunili korisnici rezervacije, rekao je Ljubomir Sikora.

Komentari (3)

ostavi komentar
ned

15.02.

2015.

GORAN VASILJEVIC [neregistrovani] u 10:33

FB KOM

Kad pratim ove lokalne vesti vidim da je moje misljenje o intelektualnim potencijalima porodice Ilic bilo pogresno.
POsto se iz svakodnevnog zivota vidi da buducnost Cacka odlazi (doduse za sada Ibarskom magistralom ali je plava ministarka obecala i auto-put i aerodrom....) onda je jedini logican biznis staracki dom...Tek sada vidim viziju Velimirovu.
Postovanje!

Odgovori
ned

15.02.

2015.

JELENA CIROVIC RUZICIC [neregistrovani] u 10:31

FB KOM

I sve samih strucnjaka!!!

Odgovori
ned

15.02.

2015.

Jasmina Milosavljevic [neregistrovani] u 10:30

FB KOM

Za zaposhljavanje stranackih pripadnika?! Koga vi vise z...?

Odgovori

Ostavi komentar