Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

12. 06. 2015. G.Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Formirana nova odbornička grupa "Naš Milanovac"

U Gornjem Milanovcu danas je održana 26.sednica Skupštine opštine na kojoj je razmatrano 14 tačaka.

Na samom početku zasedanja odbornici su obavešteni o pristupanju odbornika Branislava Brkovića i Nikole Bošnjakovića odborničkoj grupi „Nova Srbija mr Velimir Ilić“ i formiranju nove odborničke grupe „Naš Milanovac“ u sastavu od šefa odborničke grupe prof. dr Riste Bojovića, Dušana Vujoševića, Dragoljuba Neškovića, Ivana Bešlagića i Zorice Antonić.

Takođe, pre početka raspravljanja po predviđenim tačkama dnevnog reda, iz razloga zabrinutosti za člana svoje odborničke grupe i potrebe za utvrđivanjem činjeničnog stanja, šef odborničke grupe „Demokratska stranka Srbije – Dragan Petrović“ Dušan Đurović predložio je formiranje anketnog odbora za preispitivanje incidenta u Kući srpsko norveškog prijateljstva i napad na odbornika Skupštine opštine Gornji Milanovac  Vladislava Vasića. Predlog je dobio podršku većine i na narednoj sednici Skupštine opštine biće formiran anketni odbor.


U okviru prve dve tačke, razmatrane su i usvojene Odluka o završnom računu budžeta opštine Gornji Milanovac za 2014. godinu, a nakon toga i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o budžetu za 2015. godinu.

 


Poslovanje u prethodnoj godini odbornici su ocenili kao uspešno, a ostvarenim suficitom stvoreni su i  uslovi za rebalans ovogodišnjeg budžeta kojim će se sredstva na najbolji način usmeriti i utrošiti u konkretne namene. Prihodi i rashodi budžeta utvrđeni su izmenama i dopunama Odlukom o budžetu opštine Gornji Milanovac za 2015. godinu u iznosu od 1.570.589.915 dinara i rebalansom budžeta najvećim delom sredstva iz suficita su raspoređena na kapitalne rashode i projekte Javnih preduzeća i ustanova, za radove na pristupnoj saobraćajnici, rekonstrukciju i adaptaciju Doma kulture, rekonstrukciju i adaptaciju dečjeg omarališta u Buljaricama, uređenje Brda mira, putnu privredu, izradu projektne dokumentacije za dogradnju objekta zgrade vrtića.


Skupština opštine Gornji Milanovac donela je i Odluku o pristupanju raspisivanja oglasa radi otuđenja zemljišta u javnoj svojini opštine Gornji Milanovac u Svračkovcima putem javnog nadmetanja kao i Rešenja o davanju prethodne saglasnosti Osnovnoj školi „Arsenije Loma“ Rudnik za davanje u zakup otvorenih sportskih terena.


Odbornici lokalnog parlamenta doneli su Rešenje o davanju saglasnosti na Izmene i dopune Programa poslovanja za 2015. godinu, koje se odnose na aktivnosti finansirane sredstvima predviđenim rebalansom ovogodišnjeg budžeta, Javnog komunalnog preduzeća „Gornji Milanovac“, Javnog preduzeća za puteve, Javnog preduzeća „Sportsko rekreacioni centar“  i  Javnog preduzeća za izgradnju.

 


Predviđenim dnevnim redom, prihvaćen je i Zaključak o usvajanju Izveštaj o radu i Finansijskom poslovanju Međuoštinskog istorijskog arhiva za grad Čačak i opštine Gornji Milanovac i Lučani za prethodnu godinu kao i Zaključak o prihvatanju Odluke Upravnog odbora Javnog preduzeća za vodosnabdevanje „Rzav“ Arilje od 30. aprila.


Na današnjoj sednici Skupštine opštine, odbornici su usvojili i rešenja o razrešenju i imenovanju članova Upravnog odbora Predškolske ustanove „Sunce“ i Doma zdravlja, kao predstavnika zaposlenih.

Nema komentara.

Ostavi komentar