Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

10. 10. 2015. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

Dečja nedelja u Gornjem Milanovcu

Povodom održavanja dečje nedelje, danas su đaci OŠ „Takovski ustanak“ iz Takova sa svojim nastavnicima posetili Opštinu Gornji Milanovac.

Pozdravne reči, mladim gostima,  uputila je načelnica Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac Gorica Petrović, poželevši im dobrodošlicu u Opštinu, koja je dom svih građana. Takođe, Petrovićeva je đake, željne znanja,  upoznala o širokom spektru poslova koje Opština  obavlja ali i ukazala na njihov značaj i usku povezanost.

„Danas imate priliku da mojim saradnicima i meni postavljate pitanja. Danas ćemo, na kratko, zameniti uloge. Vi ćete postavljati pitanja koja vas interesuju, a mi ćemo na ista odgovarati“ rekla je načelnica Opštinske uprave.

 

Ekologija, finansije, društvene delatnosti, rad matičnih službi, nadležnosti Odeljenja za inspekcijske poslove bile su teme o kojima su danas đaci imali priliku, iz prve ruke, da čuju ali i da postavljaju njima interesanta pitanja. 


Ova manifestcija posvećena najmlađima, ukazuje na stvarni položaja deteta i mladih u društvu, skreće pažnju na dete kao nosioca prava da odrasta u što boljim uslovima u porodici, lokalnoj zajednici i društvu u celini.

 


Dečja nedelja ima dugu i bogatu tradiciju a ove godine, na nivou cele Republike Srbije, obeležava se od 5. do 11. oktobra. Tokom proteklih godina, Dečja nedelja se razvijala, dostižući nivo nacionalne manifestacije postala je model svestrane saradnje i povezivanja važnih aktera i činilaca koji udruženi deluju ka istom cilju – poboljšanju položaja deteta u Srbiji. Takođe, Dečja nedelja podstiče unapređenje položaja deteta u našem društvu kroz kontinuinirani razvoj svih uslova, i pružanje finansijske, socijalne, zdravstvene, kulturne i obrazovne podrške za ostvarenje ovih ciljeva.

Nema komentara.

Ostavi komentar