Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Gornji Milanovac

13. 10. 2015. Gornji Milanovac

Izvor: ObjektivNo1.

G.Milanovac: Odgovor lokalne zajednice na krizne situacije

Predstavnici Zavoda za javno zdravlje Čačak održali su u Opštini Gornji Milanovac obuku na temu „Odgovor lokalne zajednice na vanredne/krizne situacije sa posebnim akcentom na javno zdravstveni pristup“.

Obuka je organizovana sa ciljem da se unapredi znanje o ulozi i odgovoru lokalnih zajednica na vanredne situacije sa akcentom na javnozdravstveni pristup, uz identifikaciju i povezivanje svih zainteresovanih strana.

 


    Domaći i međunarodni zakoni, institucionalni okvir, ljudski resursi u oblasti vanrednih/kriznih situacija  ali i način komunikacije u kriznim situacijama bile su teme sastanka.Takođe, analizirane su situacije u našoj zajednici iz prakse.


    Kako je na obuci navedeno, jedan od njenih glavnih ciljeva je prepoznavanje i tačno utvrđivanje lokalnih snaga i slabosti kada su u pitanju vanredne/krizne situacije iz ugla zdravstvenog sistema i formiranje mreže za brzo i adekvatno reagovanje. Sve to, u cilju ublažavanja negativnih posledica po zdravlje stanovništva.

 


    Na obuci su prisustvovali predstavnici Opštine Gornji Milanovac, zaposleni u Opštinskoj upravi, predstavnici Doma zdravlja, gornjomilanovačkog Crvenog krsta, Javnog komunalnog preduzeća „Gornji Milanovac“, predstavnici policijske stanice kao i vatrogasne jedinice našeg grada.

 


      Obuku na temu „Odgovor lokalne zajednice na krizne situacije“ organizovalo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, uz podršku Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije za Srbiju a po njihovom programu je danas i Zavod za javno zdravlje Čačak izvodio obuku Gornjomilanovčana.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza