Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Užice

07. 02. 2013. Užice

Izvor: Radio Luna, ObjektivNo1.

Užice: Saradnja sa Nemcima na uređenju grada

Gradsko rukovdstvo i predstavnici nemačke organizacije za tehničku saradnju GIZ - Ambero - Ikon, razgovarali su povodom nastavka realizacije druge faze projekta "Unapređenje upravljanja zemljištem na nivou lokalnih samouprava".

Kako bi se grad razvijao planski, neophodna su dokumenta, po kojima će se to i raditi. Pred Skupštinom će se uskoro naći Projekat strategije integralnog urbanog razvoja centralne gradske zone Užica. U toku je izrada projekata razvoja industrijske zone Sevojnu, kaže Vidoje Drndarević, zamenik gradonačelnika Užica.

Za sada smo uradili prvu fazu od ova dva projekta, i oni se odnose na centralno uređenje grada Užica i urbano uređenje industrijske zone Sevojna. Druga faza predstavlja nastavak radova i implementaciju jednog od ovih projekata, koje inače finansira Vlada Nemačke, kaže Drndarević.

Reč je o strateškom dokumentu, koji će pomoći da se dobiju subvencije i finansijska sredstva za realizaciju projekata, kako iz nacionalnih tako i internacionalnih programa.

Što se tiče strategije integralnog urbanog razvoja centralne gradske zone Užica, važna je kao instrument, koji dobija sve više na značaju na nivou Evropske unije. Postojanje ovog dokumenta je preduslov za dobijanje subvencija iz evropskih fondova. Sa druge strane cilj je dobijanje politički usaglašene liste prioriteta za sprovođenje projekata u jednom području za koje se izrađuje ta strategija, kaže Herald Miler, iz organizacije Amber Ikon.

Ovo je prvi put da je ovakav dokument izrađen u Srbiji. Ono što dokazuje da je to dobro urađeno je i prva nagrada za užičke urbaniste, na Sajmu urbanizma u Leskovcu.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza