Naslovna  |  Vesti  |  Državni revizor utvrdio nepravilnosti „teške“ 217 milijardi
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 05. 2019.

Izvor: Nova ekonomija

Državni revizor utvrdio nepravilnosti „teške“ 217 milijardi

Državna revizorska institucija (DRI) saopštila je da je utvrdila greške i nepravilnosti u iznosu od 217 milijardi dinara sprovodeći revizije u 2018. godini kod 209 korisnika javnih sredstava.

Greške u finansijskim izveštajima iznosile su 195 milijardi dinara, dok su nepravilnosti u poslovanju iznosile 22 milijarde dinara, rekao je generalni državni revizor Duško Pejović, navodi se na sajtu DRI.

Revizijom je utvrđeno da su izvršene nabavke dobara, usluga i radova koje nisu u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, u iznosu od 3,14 milijarde dinara.

Što se tiče rashoda i izdataka, revizijom finansijskih izveštaja utvrđeno je da su pogrešno iskazani podaci u iznosu od 33,51 milijardu dinara. 

DRI je kontrolisala i rashode za zaposlene, i utvrdila da je na plate isplaćeno 779 miliona dinara više nego što je trebalo, dok je dodatnih 366 miliona isplaćeno bez zakonskog osnova.

Kako javlja Politika, ova Institucija podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornih osoba na pet fakulteta jer su isplatili 400 miliona dinara više na zarade.

Radi se o Filološkom i Ekonomskom fakultetu u Beogradu, Pravnom i Filozofskom u Novom Sadu i Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, navodi ovaj list.

DRI je podnela i 21 krivičnu prijavu zbog nepravilnosti utvrđenih revizijom, a sve one se odnose na funkcionere lokalnih samouprava i institucija u Jagodini, Novom Pazaru, Kraljevu, Lučanima, Preševu i Vranju.

Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza