Naslovna  |  Vesti  |  Počeo #ReCap2019 i novi USAID projekat za osnaživanje žena u biznisu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 05. 2019.

Izvor: Nova ekonomija

Počeo #ReCap2019 i novi USAID projekat za osnaživanje žena u biznisu

Mora se više raditi na povezivanju startap kompanija u Srbiji i mentora i investitora jer je to prostor za stvaranje novih kvalitetnih radnih mesta, poručeno je danas u Domu omladine na otvaranju konferencije #ReCap 2019 na kojoj će biti predstavljen potencijal regionalne startap zajednice.

Diretorka Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj u USAID Srbija Laura Palmer Pavlović kazala je da je u poslednjih 18 godina USAID  uložio više od 350 miliona dolara za podršku ekonomskom razvoju Srbije, prenosi Nova ekonomija.

Ona je najavila i formani početak partnerstva USAID i Impacthub-a na trogodišnjem programu  "We founders” za  jačanja ženskog liderstva.

Kako je rekla, program će obezbediti mentorsku podršku startapima čiji su osnivači žene i preduzećima u ranoj fazi razvoja. Obratiće se i ženama investitorima kako bi se uključile u grupe investitora anđela, a predviđeni su i mentorski programi za mlade preduzetnice koje će držati žene poslovni lideri. 

Ona je podsetila da je USAID u Srbiji partner više incijativa koje podržavaju IT ekosistem, kao što su Impact hub, ICT hub, NiCAT u Nišu i Biznis incubator u Novom Sadu. 


Nema komentara.

Ostavi komentar

Vremenska prognoza